Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

"Intézményünkben alapvető feladataink mellett különös gondot fordítunk a keresztény világnézet, világkép és értékrend gyermekeinkben való kialakítására és megerősítésére. Ezen felül hangsúlyt fektetünk tanulóink idegen nyelv oktatására és egészséges életszemléletének kialakítására is. A kerület sokszínű közoktatási kínálatát mi a kiemelt művészeti neveléssel is gazdagítjuk.

Iskolánk hagyományainak ápolása és új hagyományok teremtése egyaránt fontos számunkra. Büszkék vagyunk értékeinkre és eredményeinkre."

Idézet az intézmény küldetésnyilatkozatából.

 

A Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola első tanévnyitójára 2012-ben került sor a rákoskeresztúri evangélikus templomban, amelyen igét hirdetett Gáncs Péter püspök. Az iskola és óvoda az Eszterlánc Óvoda és a Laborcz Ferenc Általános Iskola jogjogutód intézményeként keresztyén világnézetileg elkötelezett, közös oktatási-nevelési intézményeként nyitotta meg kapuit, ahol a legalapvetőbb érték a hit és az erkölcs, a megszerzett tudás hatalom, a megszerzett tudás öröm. 

Az intézmény megalapításához vezető másfél éves út során megszületett egyházi és önkormányzati határozatok itt érhetők el.